MEDIATHEEK

De mediatheek is een ruimte waar je terecht kunt om te werken aan een computer, te lezen, boeken te lenen, te studeren, en om informatie te vinden.

OPENINGSTIJDEN

De mediatheek is elke dag geopend van:

Maandag    8.30 - 17.00 uur

Dinsdag     8.30 - 17.00 uur

Woensdag  8.30 - 17.00 uur

Donderdag  8.30 - 17.00 uur 

Vrijdag        8.30 – 15.30 uur

Wijzigingen in de openingstijden vind je op ons mededelingenbord.

GEBRUIKSREGELS

Op vertoon van je collegekaart kun je gebruik maken van de faciliteiten van de mediatheek.

Klik hier voor de gebruiksregels.

COLLEGEKAART

Aan het begin van het schooljaar krijgt elke leerling een nieuwe schoolpas uitgereikt. Je oude pas blijft geldig totdat je een nieuwe pas krijgt. Bewaar je oude pas dus goed, je hebt hem aan het begin van het nieuwe schooljaar nodig om gebruik te kunnen maken van de mediatheek.

Toegang tot de mediatheek is uitsluitend op vertoon van je collegekaart.

Met je collegekaart kun je gratis boeken lenen.

CATALOGUS

In onze catalogus vind je alle informatie over onze boekencollectie. Je vindt de catalogus op het educatieve netwerk op school via het startmenu.

Of klik hier

Gebruik Mijn AuraSpace of de Aura Library App voor het aanmaken van je eigen account. Op deze manier kun je actuele en historische uitleningen raadplegen, boeken reserveren, geleende materialen verlengen, boete opvragen. Je kunt zelfs recensies schrijven van boeken die je hebt gelezen.

BIBLIOTHEEK VANNU

Iedere leerling van het Norbertus Gertrudis Lyceum is lid van de openbare bibliotheek. Voor meer informatie kun je terecht bij de informatiebalie van onze mediatheek.

In nauwe samenwerking met de bibliotheek en met mediatheken van scholen in de omgeving van Roosendaal wordt jaarlijks de Jonge Jury voorleeswedstrijd georganiseerd voor de brugklasleerlingen. Voor de tweede klassen vinden in het kader van de Jonge Juryactiviteiten schrijversbezoeken plaats.

 

INFORMATIEBALIE

In de mediatheek is altijd een professionele hulp aanwezig die je kan helpen met beantwoorden van vragen en het vinden van informatie.