HB-Café

Toen we in 2017 gestart zijn met de brugklas hebben we voor de onderbouwleerlingen van het Norbertus en het Gertrudis een peergroupbijeenkomst gehouden in de vorm van een HB- café. We hebben ( hoog) begaafde leerlingen uitgenodigd om samen in een vrije setting, onder het genot van limonade en chips, gezellig samen te zijn, uitdagende strategische spellen te spelen en vooral om te ontdekken dat er meerdere gelijkgestemden zijn. Dit HB-café werd meteen heel goed ontvangen en leerlingen wilden dit vaker. Ook de BPS-vereniging was erg enthousiast over dit fenomeen en gaf als aanbeveling om dit als structurele activiteit voor ( hoog ) begaafde leerlingen op te nemen in de jaaragenda. Omdat blijkt dat juist de toetsweek voor veel hoogbegaafde leerlingen een tijd van verveling is ( weinig school, snel klaar met leren) gaan we op 5 november weer van start met het HB café voor de onderbouw. We hopen dat de leerlingen net zo enthousiast zullen zijn.  We hebben strategische uitdagende spellen en willen dit HB-café uitbreiden naar een regio activiteit..