Wetenschapsdag voor onderbouwleerlingen

Ook onze onderbouwleerlingen sturen we het land rond: zij gaan op 9 oktober! De brugklas krijgt maandagmiddag in de bioscoop al een klein aperitiefje met de film De Storm (2009): zij bezoeken op woensdag namelijk Neeltje Jans om daar met eigen ogen te zien hoe ons land zich na 1953 probeert te beschermen. Op het programma staan een bezoek IN de watersnoodkering, een boottocht en uitleg over hoe alles werkt. En een zeeleeuwendansje! Leerlingen uit klas 2 trekken de grens over richting Technopolis, Mechelen. Dit een interactief museum noemen is een understatement van jewelste! Zowat elke vierkante meter wordt je uitgedaagd natuurwetten uit te testen, te ondervinden en te snappen. Een interactieve e-rally en een massa demonstraties staan op hun te wachten. Derdeklassers tot slot gaan naar Den Haag om het Museon te bezoeken: naast een traditioneel bezoek krijgt elke klas ook een workshop aangeboden. Dat gaat van zelf drinkwater maken tot een CSI-achtig onderzoek. Om de hoek van het Museon staat het Omniversum, een bolvormige bioscoop waar –vooral natuurdocumentaires- op een indrukwekkende manier tot hun recht komen. Wij hebben de films Oceans en Backyard Wilderness besteld!