Wetenschapsdag voor bovenbouwleerlingen

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de school vliegen onze bovenbouwleerlingen op 8 oktober uit in het kader van een wetenschapsdag. Het programma is uiterst divers en vooral  exquise! Likt u alvast duimen en vingers af! Leerlingen met een C&M-profiel trekken naar Brussel om daar in het Fine Arts Museum en Bozaar naar het beste van vroeger en nu te kijken: ze bezoeken de groots opgezette Breugheltentoonstelling en worden door een gids ingewijd in het werk van Brancusi. Vijfde-en zesdeklassers met E&M en N&T trekken naar de Rotterdamse haven. Laatstgenoemden bezoeken in kleine groepjes telkens een scheikundig bedrijf, leerlingen met E&M bezoeken Futureland en komen daar alles te weten over het hypermoderne Maasvlakte 2. Een boottochtje mag dan natuurlijk niet ontbreken! Leerlingen van klas 4 met E&M bezoeken de Antwerpse haven van binnenuit, met een bus en iPads en nog meer van dat hips. Zij gaan ook zien hoe de oude haven intussen als de wijk Het Eilandje de hipste plek van de stad is geworden, inclusief beklimming van het MAS en bekijking van het gloednieuwe Havenhuis. Klas 4 N&G gaat naar de haven van Gent en bezoekt daarna de historische stad, de leerlingen met N&T werken in Vlissingen en omgeving rond water(snood). Iets verder van huis zoeken de leerlingen met N&T uit 5 en 6 het: zij rijden helemaal naar Urk om daar het windmolenpark Zuidwester te bezoeken!