Norbertus Gertrudis Lyceum zorgt voor gehoor

Norbertus Gertrudis Lyceum zorgt voor gehoor.

TIJDELIJKE ACTIE:

Op vrijdag ochtend 15 februari van 9:00 -  13:00 is het mogelijk om in de blauwe gang op maat gemaakte gehoorbescherming aan te laten meten door een gecertificeerde audicien.

De gehoorstukjes zijn van het merk Pluggerz  type Custom fit Music (muziek wordt gedempt, spraak niet) en zijn NEN-EN-ISO gecertificeerd..

Aanbieding, voor Norbertus Gertrudis Lyceum leerlingen, docenten en medewerkers:

In plaats van € 140 voor € 99,- !

Graag vooraf opgeven bij Céline Wijnen of Rudy Devente

Met leerlingen is drie jaar geleden een film gemaakt die in korte tijd op een heel duidelijke manier laat zien dat jonge mensen zuinig moeten zijn op hun gehoor. Veel leerlingen weten niet dat je op tal van manieren gehoorbeschadiging kunt oplopen. Door aandacht aan dit onderwerp te besteden in lessen en op schoolfeesten verwachten Rudy Devente (docent Natuurkunde) en Céline Wijnen-Gijswijt (afdelingscoördinator Vwo 5 en 6) dat leerlingen zich bewust worden van geluid en gebruik zullen gaan maken van oordoppen in een luidruchtige omgeving. Er geldt al een adviesnorm van 80 decibel en dat komt overeen met het lawaai op het schoolplein.

Tijdens lessen en op schoolfeesten zal er aandacht zijn voor de decibellen.

Gelukkig is gehoorbescherming dragen inmiddels zelfs cool geworden!

De audicien die vrijdag komt, Adriaan Wolters van Engine Ears,  is ook te zien in het filmpje op de site van ons Lyceum.

De oortjes worden voor de Carnavalvakantie naar school gestuurd.

Link naar de film: