Stand van het pand

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de verbouwing.

De stand van het pand – de architectenselectie

Vlak voor de zomervakantie heeft de bouwraad samen met de beoordelingscommissie punten mogen toekennen aan de moodboards van bijna twintig architectenbureaus die zich hebben aangemeld voor het ontwerp van het Lyceum. Er waren nog meer kandidaten, maar die voldeden wellicht niet aan vooraf gestelde criteria zoals ervaring met de verbouwing van een monumentaal pand of het bouwen van een schoolgebouw.

De vijf geselecteerde bureaus hebben vorige week de gelegenheid gekregen om ons gebouw te bezichtigen en om vragen te stellen over ons programma van eisen.

De vragen van de architecten waren van allerlei aard. Zoals over de selectieprocedure, budget en formele criteria (zoals beschreven in BIM, BENG en frisse scholen). Voor ons (als bouwraad) van belang was het overbrengen van de onderwijsvisie, de logistieke processen binnen de school zoals de toegang tot de school, werkvormen binnen de domeinen e.d.

We spraken over sociale veiligheid, indeling, leerlingstromen, monumentale waarde, ruimte voor (technische) installaties, luchtkwaliteit en akoestiek, parkeren van auto’s en fietsen, etc. Sommigen hadden al schetsen, schaalmodellen en suggesties.

De architecten kunnen nu hun voorstellen maken, aanpassen en verbeteren zodat wij er met de bouwraad op 11 september een oordeel over kunnen vellen.  Uit de vijf voorstellen die op 11 september gepresenteerd worden kiezen we twee architecten (bureaus) die in september/oktober hun voorstel nog concreter zullen presenteren.

Eind november weten we dan welke architect de onze is.

Bericht aan onze ouders

Op dinsdag 4 december 2018 werd de tijdelijke huisvesting aan de lyceumlaan officieel door de Roosendaalse wethouder van onderwijs René van Ginderen geopend. Hij onthulde symbolisch bij de opening het vlekkenplan voor de vernieuwbouw van de lyceumlaan. U kunt hier het bericht lezen wat naar alle ouders is gestuurd. Hier kunt u de tijdlijn van het verloop van de verbouwen vinden.