Het lyceum op avontuur!

 

Het Norbertus Gertrudis lyceum is een monument dat ruim 100 jaar onlosmakelijk verbonden is met de historie van Roosendaal, en voor duizenden een waardevolle herinnering vormt. Maar het gebouw aan de Lyceumlaan is ook een oud gebouw dat niet meer voldoet aan de mogelijkheden die we vandaag van een schoolgebouw verwachten. Daarom gaan we het helemaal verbouwen, zodat jij binnenkort, en velen na jou, er de komende 100 jaar weer hun verhalen kunnen schrijven.

Wat is er afgelopen periode gebeurd?

Tijdens de zomervakantie heeft ons ontwerpteam, bestaande uit de architect en diverse adviseurs, niet stilgezeten. Na het afronden van het definitieve ontwerp hebben zij de afgelopen weken de puntjes op de i gezet. Ook zijn 5 aannemers en installateurs geselecteerd, die een offerte gaan maken voor het realiseren van ons mooie, nieuwe schoolgebouw.

Wanneer is ons gebouw klaar?

Uiterlijk december 2022 zijn de aannemer en installateurs, die ons gebouw gaan bouwen, bekend. Zij starten in januari 2023 met de bouwvoorbereiding, het maken van uitvoeringstekeningen en natuurlijk de bouw zelf.

We verwachten dat de bouw van onze school in juni 2024 gereed is en dat we ons nieuwe schoolgebouw aan de start van het schooljaar 2024-2025 in gebruik kunnen nemen.

Meer informatie vind je in deze folder.

Impressie nieuwbouw

Klik hier voor een virtuele rondleiding door het ontwerp, gemaakt door BDG-architecten.