Over ons

Norbertus Gertrudis Lyceum

“Tjonge Raf, wat ben jij je aan het haasten zeg, het is bijna vakantie hoor!”, roept een van mijn klasgenoten in de gang.

“Tja, ik ben gewoon druk met allerlei gave dingen”, roep ik terug. Ik ben bezig met mijn praktijkopdracht voor muziek en ondertussen haast ik me naar de sportvelden voor de sportdag. Ze zijn nog druk aan het verbouwen bij de Lyceumlaan, maar wat wordt het tof! Echt een mooie mix tussen het oude karakter van het schoolgebouw en hippe functionaliteiten. We zitten nu tijdelijk op een andere locatie, maar het is allemaal prima geregeld. En ook hier hebben ze gelukkig lekkere broodjes in de kantine, haha!

Wel lekker dat ik volgend jaar nog steeds in dezelfde havo/vwo klas zit en pas na twee jaar mijn vervolgroute hoef te bepalen. De gesprekken met mijn mentor en de mentorlesuren helpen ook echt om de juiste keuze voor mij te maken. Maar nu even niks de komende weken, dat is ook fijn. Nou ja niks, morgen ga ik met mijn bétagroepje nog een leuk wetenschappelijk experiment uitvoeren en ’s avonds oefenen voor onze muzikale knaller op het eindfeest. Ik hoorde van vrienden uit de sportklas dat ze maandag gaan suppen en kanoën, lijkt me ook wel cool. Hè, daar komt mijn mentor aan. Gelijk even vragen of ik morgen eerder weg kan in verband met het optreden.

“Hee Raf, ben je al klaar voor je optreden bij de kunSTOF-avond van morgen?”, vraag ik. “Bijna mevrouw, alleen het laatste couplet nog oefenen en de Engelse tekst goed op flyers krijgen, haha. Wordt superleuk!” “Mmm, misschien goed om dan Engels als verdiepingsvak te kiezen?”

Als mentor ben ik erg trots op ons aanbod in verbreden, verdiepen en verrijken, zeker op het gebied van taal. Ook al is het met elke leerling een uitdagende puzzel om te ontdekken wie je bent en waar je goed in bent en wilt zijn.

Onderzoekend leren vind ik elk jaar nog steeds het allerleukste vak om te geven. Dat maakt ècht het verschil voor de leerlingen op deze school. Net als onze aandacht voor wetenschap, taal, kunst en cultuur. Ik kan zo genieten van het groeien van die talenten van al die leerlingen. 

Norbertus Gertrudis Lyceum:
havo, atheneum en gymnasium in Roosendaal

Norbertus Gertrudis Lyceum is dè school voor havo en vwo in Roosendaal. Met een tweejarige brugklas bereiden wij leerlingen voor op hun eindexamen op havo, atheneum of gymnasium, ook voor hoogbegaafden. Onderzoekend leren is onze kracht. En het verbinden van historie aan de toekomst is onze meerwaarde. We besteden veel aandacht aan wetenschap, kunst en cultuur en taal. Zo groeien onze leerlingen uit tot wereldburgers van nu.

Waarom kiezen voor Norbertus Gertrudis Lyceum?

  • De vernieuwbouw op de Lyceumlaan is in volle gang; oude historie en nieuwe functies worden prachtig gecombineerd (we zitten daarom tijdelijk op Bovendonk 115).
  • We bieden naast een reguliere vwo-brugklas en havo-brugklas ook een 2-jarige havo-vwo brugklas aan. Leerlingen met een havo-vwo schooladvies krijgen gedurende deze 2 brugjaren de kans om te ontdekken welk niveau het beste bij ze past.
  • Op onze locatie staat onderzoekend leren centraal. We zijn een school met karakter voor leerlingen die leren leuk vinden en nieuwsgierig zijn aangelegd. Daarom is er naast het reguliere lesaanbod ruimte om jouw geleerde stof te verstevigen, je kennis verder te verrijken of je in bepaalde lesstof extra te verdiepen.
  • Kunst en cultuur nemen een belangrijke plaats in op het Norbertus Gertrudis Lyceum. Dit komt terug in ons lesaanbod op alle niveaus van onze school.
  • Als enige Begaafdheidsprofielschool in Roosendaal bieden we hoogbegaafde leerlingen een lesaanbod op maat.
  • We zijn een UNESCO-school, waar onze leerlingen zich ontwikkelen tot wereldburgers van nu.

De gouden appels van Tongerlo

Norbertus Gertrudis Lyceum maakt onderdeel uit van Scholengroep Tongerlo in Roosendaal. Vanuit een gezamenlijke basis maken we ons sterk voor onderwijs van nu, waarbij de talenten van onze leerlingen centraal staan in een professionele cultuur met een vitaal en wendbaar team. Samen zorgen we voor aantrekkelijk onderwijs voor iedere leerling, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. We gaan onze gouden appels op drie onderwijslocaties toegankelijk maken voor al onze leerlingen. Zo is jouw schooltijd extra leerzaam en gevarieerd, naast de vertrouwde onderwijslocatie waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt.