Programma jubileumweek

Klik hier om in te loggen op jouw persoonlijke programma van de jubileumweek.

Hoera 100 jaar goed geleerd is nu van harte gefeliciteerd!

Van 8 tot en met 11 oktober vieren we elke dag samen een nieuw feestje. In het schema zie je de grote lijnen van alle activiteiten tijdens deze jubileumweek. Je kunt er nu alvast rekening mee houden dat jouw rooster anders dan anders zal zijn. Hou ook rekening met uitloop; het kan immers gebeuren dat we in de file staan op weg naar huis. Plan dus geen orthodontist, rijles of kapper en hou rekening met sport en bijbaan. De tijden zijn in sommige gevallen (nog) onder voorbehoud.  Van 2 t/m 7 oktober zijn er onderwijskundige activiteiten of “gewoon” les volgens het rooster. Donderdagmiddag 3 oktober vindt de regionale studievoorlichting “VOS” bij ons op school plaats voor alle  havo-5 en vwo-5 leerlingen uit onze regio. De lessen voor de overige klassen vervallen die middag.

Wat staat er op het programma van onze 100-jarige Jubileumweek? Een Sportdag, een Wetenschapsdag, een Wereldburgerschapsdag en een hele dag Efteling!

Binnenkort kun je jouw programma op maat zien. Momenteel werkt een aantal havo-5 leerlingen met ons aan de bouw van een website die het straks mogelijk maakt om jouw individuele programma te zien met alle bijbehorende informatie. De link naar de website komt op onze eigen webpagina:  http://www.norbertusgertrudislyceum.nl/.  Zo krijg je jouw persoonlijke informatie  op leerlingnummer en weet je in welke bus je moet zitten en wat je gaat doen.

We gaan fanatiek, gezond en sportief sporten. Wie wordt de winnaar van onze OIympische Centennial-Spelen? Vergeet je handschoenen niet als je gaat skiën of schaatsen. Voor het opdoen van kennis en ervaringen gaan we met de Wetenschapsdagen allemaal op stap,  bijvoorbeeld naar een windmolenpark bij Urk, naar Technopolis in Mechelen of naar de havens van Antwerpen en Rotterdam.  Denk er aan dat je telkens jouw ID, Collegekaart en lunchpakket bij je moet hebben en voor een aantal activiteiten geldt een (vanzelfsprekend) kledingadvies. Voor noodgevallen is de school elke dag van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Je fiets of scooter kan op school geparkeerd worden. Sleutels en andere belangrijke zaken moet je op zak houden, want je kunt niet altijd meer bij jouw kluisje.

De Wereldburgerschapsdag draait om sociale duurzaamheid; 10 oktober is immers de dag van de duurzaamheid.  Als Unesco-school  dragen we allemaal ons steentje bij aan de lokale en internationale gemeenschap en zetten we ons in  voor een duurzame leefomgeving.

• Lokaal, d.m.v. vrijwilligerswerk
  • Internationaal door het steunen van Edukans
  • Duurzaam door te starten met gescheiden afval en  we maken Roosendaal schoner. Afval zullen we  recyclen in kunstprojecten.

Edukans zet zich in voor onderwijs voor iedereen en wij gaan zo veel mogelijk geld inzamelen zodat Edukans “Waka Waka lampjes” kan verspreiden onder Ethiopische kinderen. Deze kinderen kunnen dankzij  deze lampjes ‘s avonds huiswerk maken. Onderwijs is noodzakelijk om kansen te krijgen in deze wereld en om uit de armoedecirkel te komen. Hun ouders krijgen daarnaast voorlichting over het doel van de lampjes en het belang van huiswerk en onderwijs voor hun kinderen.

Jullie ouders (opa’s en oma’s, tantes, ooms etc.) zijn van harte welkom tijdens de modeshow van klas 1 en de kunstmarkt van klas 2 op 10 oktober van 17 tot 18 uur.  Hier kunnen jullie de kunstwerken van onze brugklasleerlingen bekijken en eventueel kopen ter sponsoring van ons goede doel.

Vrijdag sluiten we de week sprookjesachtig af en laten we ons meevoeren in de Wereld vol Wonderen van de Efteling.

De organisatie voor deze dagen is in handen van:

Sportdag: Meneer Kees Laros, Meneer Serge de Wekker en de hele sectie LO

Wetenschapsdag: Meneer Marcel Boelhouwer en Meneer Pelle Pauwels

Wereldburgerschapsdag: Mevrouw Martine Fitoury, Mevrouw Doris Rodriguez, Mevrouw Rebecca Verhoeff, Meneer Roel Vercoulen

Coördinatie: Meneer Paul van Ginneken en Mevrouw Céline Wijnen-Gijswijt

We wensen iedereen heel heerlijke,  eerlijke, feestelijke, vrolijke, leerzame, leutige,  sociale, duurzame, jubileumdagen!