Junioracademie

De junioracademie is bedoeld voor begaafde leerlingen uit groep 7 en 8 die graag dingen weten en uitzoeken. Het is een tweejaarlijks programma, zodat je in groep 7 èn in groep 8 kunt deelnemen zonder dat je dezelfde onderwerpen opnieuw tegenkomt. Elk jaar komen een maatschappijvak, een natuur- of technisch vak en een taal- of cultuurvak of een combinatie hiervan aan bod. De leraren van het Norbertus Gertrudis Lyceum die de junioracademie verzorgen geven allemaal les in de hoogste klassen van de havo en het vwo.

Waarom wordt de junioracademie georganiseerd?
Begaafde kinderen hebben vaak behoefte aan meer uitdaging dan hun in de gewone lessen geboden wordt. Een aantal scholen heeft zich in het onderwijs voor deze leerlingen gespecialiseerd. Scholen die dat goed voor elkaar hebben, krijgen het predikaat ‘begaafdheidsprofielschool’. Het Norbertus Gertrudis Lyceum is zo’n begaafdheidsprofielschool.
Van begaafdheidsprofielscholen wordt verwacht dat ze niet alleen aandacht hebben voor hun eigen leerlingen, maar ook voor andere begaafde kinderen uit hun omgeving.

Wat kost het?
Deelname aan de junioracademie kost niets. Maar we verwachten wel dat je er elke bijeenkomst bent en je best doet.

Hoe kun je je opgeven voor de junioracademie?
Vraag aan je ouders of leerkracht of ze het inschrijfformulier willen invullen. Klik HIER voor het inschrijfformulier van dit schooljaar.

Het ingevulde formulier kun je afgeven bij de receptie van het Norbertus Gertrudis Lyceum of je kunt het scannen en dan mailen naar info@nglyceum. Meer informatie vind je in deze brochure, maar misschien heeft jouw juf of meneer ook wel een brochure op school liggen.