Groep 7 en 8

Je leert niet voor school, maar voor het leven. Dus doe je bij ons niet alleen de nodige kennis op, maar onderzoek je ook wat al die kennis met elkaar te maken heeft. Je krijgt ruimte voor jouw keuzes en interesses. En nog belangrijker: je krijgt de tijd om te worden wie je bent en het diploma te halen dat het beste bij je past. De school, waar jouw leren centraal staat. En jij dus ook!

Dus als jij die leerling bent in groep 7 of 8 zit dan wordt het nu voor jou belangrijk dat je nadenkt over welke middelbare school het best bij jou past. Daarom is oriënteren op verschillende scholen heel belangrijk. Natuurlijk vinden wij het leuk als je een “Nortudiaan” wordt maar belangrijker is of het Norbertus Gertrudis Lyceum de school is die bij jou past.  Daarom kun je onze school ook bezoeken. Je maakt dan kennis met de leerlingen van de school en met de leraren die er werken. Er is voldoende ruimte om je vragen te stellen en de sfeer te proeven. Wanneer dit kan? Zet de onderstaande momenten alvast in je agenda:

Wat hebben we?
We hebben voor alle groep 8 leerlingen de Kom Kennis Maken-middagen op woensdagmiddagen.

Als je juf of meester het daarmee eens is dan kun je een ochtend komen meelopen. Dat is alleen voor groep acht. Maar vraag wel even toestemming aan juf of meester.

Omdat we een BegaafdheidsProfielSchool zijn organiseren we interessante modules voor leerlingen die dat leuk vinden. We noemen dat de junioracademie.

Ook hebben we op zaterdag 12 januari 2019 onze open dag. Dan ben je van harte welkom samen met je vader en moeder en wie je verder nog allemaal wilt meebrengen.

En als je meer wilt weten van de BegaafdheidsProfielSchool? Op 15 januari 2019 organiseren wij een informatieavond voor jou en je ouders.

En als je nu al nieuwsgierig bent geworden wat onze school voor jou kan betekenen? Kijk dan onderstaand filmpje