Aanmelden

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is groot. Kinderen beginnen aan een nieuwe fase in hun leven. Ze stappen een nieuwe wereld in. De nieuwe school ligt vaak verder van huis dan de basisschool, soms zelf in een andere plaats. De ene meester of juf maakt plaats voor meerdere leraren. De klasgenootjes uit de buurt worden klasgenootjes uit de hele stad of zelfs de regio.

Op dinsdag 12 maart en woensdag 13 maart van 16.00 uur tot 19.30 uur heeft u de gelegenheid om uw zoon/dochter aan te melden voor de brugklas.

Overstappen van groep 8 naar het Norbertus Gertrudis Lyceum betekent binnenstappen in een nieuwe wereld: die van het voortgezet onderwijs. Welkom!

Vergeet bij het aanmelden niet mee te nemen:

- Een ingevuld aanmeldingsformulier

- Het leerlingprofiel dat u van de basisschool ontvangt

- Een paspoort of identiteitsbewijs

- Indien van toepassing: andere voor het onderwijs relevante informatie

- Een ingevuld medisch formulier.

Na de aanmelding

Na de aanmelding op 12 en 13 maart gaat de toelatingscommissie aan de slag om de aanmeldingen te beoordelen. In een enkel geval is er contact nodig met u of de basisschool. Vóór 1 mei berichten wij u over het besluit van de toelatingscommissie. Dit betreft dan niet alleen de definitieve aanname, maar ook het niveau waarop uw zoon of dochter bij ons gaat starten. Na 1 mei neemt de mentor contact met u op voor het plannen van een kennismakingsgesprek met u en uw kind dat nog vóór de zomervakantie zal plaatsvinden. Ook ontvangt uw zoon of dochter een uitnodiging voor de kennismakingsmiddag op woensdag 19 juni. In deze brief staat aangegeven dat uw zoon of dochter wensen voor de klassenindeling kan aangeven. Deze wensen worden, voor zover mogelijk, door de klassenmentoren verwerkt.